Bestelinformatie & andere vragen

Bestellen

Wij hebben geen winkel. Verkoop vindt plaats via onze webshop of vanuit onze werkplaats in Amsterdam.

winkel? digitale toonbank

Achter onze digitale toonbank zijn we evenzogoed blij met iedere klant die ‘binnenloopt’. We maken het je dan ook graag zoveel mogelijk naar de zin.

Bestellingen kun je het best via onze webshop plaatsen.

Met onze produkten kun je zelf wat tegen de plastic soep doen. Op deze site vind je ook allerlei informatie, ideeën en tips.

In de volgende gevallen kun je ook per email bestellen:

  • bij grote bestellingen
  • bij bestellingen buiten Nederland en België
  • als je produkten bij onze werkplaats in Amsterdam wilt ophalen

bestellen per email

Voor informatie over bestellingen kun je als volgt contact met ons opnemen:

  • per telefoon op nummer +31 6 11 22 1386 (ma-za tussen 12:00u en 18:00u)
  • via email info@goodtogather.nl

Bezorging

Wij leveren in principe in Nederland en België.

Uitzondering vormen de Waddeneilanden. Daar bezorgen we namelijk geen lengteprodukten en/of Fetra-wagens. Bij grotere aantallen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

bezorgen lengteprodukten gebied

Lengteprodukten zijn artikelen met een lengte van 2 meter of meer.

Al onze schepnetten en stelen zijn lengteprodukten.

lengte produkten

Bezorging van lengteprodukten nemen wij per bestelwagen ter hand. Dit omdat sorteercentra van de bekende koerierdiensten niet met deze afmetingen uit de voeten kunnen.

Behalve in Nederland bezorgen wij ook in België. Voor bestellingen uit Duitsland adviseren wij contact met ons op te nemen.

Op dit moment niet. Voor kleinere artikelen is dat ook niet nodig. Voor bezorging van lengteprodukten verder van Amsterdam zoeken we nog distributeurs. Als je belangstelling, ervaring en een geschikte locatie hebt nodigen we je graag uit hierover contact met ons op te nemen.

Bezorgkosten

Voor levering van bestellingen maken we gebruik van bezorging per brief, brievenbuspakket of postpakket. Voor lengteprodukten gebruiken we een eigen bezorgdienst.

Bij samengestelde bestellingen bepaalt het grootste produkt de bezorgkosten.

Voor Fetra-wagens geldt een uitzondering. Bezorging daarvan verloopt namelijk vanaf de fabriek. Kosten daarvoor nemen wij voor rekening.

Onze bezorgkosten in Nederland hangen af van de verzendmethode. Die wordt op haar beurt  bepaald door het grootste artikel in je bestelling.

Brievenpost Net, Healthy Seas sokken € 2,95
Brievenbuspakket Netzakken 10 stuks, wandhaken € 4,96
Postpakket Nethouder, netzakken 25 stuks, Fetra onderdelen € 8,77
Lengtetransport Schepnetten, stelen €10,- tot €50,-
Fetra Fetra wagens €0,-

Het aantal bestelde artikelen maakt niet uit voor de bezorgkosten. Alhoewel, bij bestelling van meer dan 25 artikelen is de bezorging gratis.

Lengteprodukten

Voor lengteprodukten zijn de bezorgkosten gebaseerd op de reistijd vanaf onze werkplaats in Amsterdam. Deze berekenen we aan de hand van het leveringsadres.

bezorgzones Nederland

Wil je schepnetten bestellen maar is je afleveradres wat verder van Amsterdam? Overweeg dan een combinatiebestelling, bijvoorbeeld samen met een kennis bij je in de buurt. Omdat de bezorgkosten  gelijk blijven, ben je op die manier per schepnet goedkoper uit.

De bezorgkosten hangen af van de verzendmethode. Die wordt weer bepaald door het grootste bestelde artikel.

Brievenpost Net, Healthy Seas sokken € 4,65
Brievenbuspakket Netzakken 10 stuks, wandhaken € 5,63
Postpakket Nethouder, netzakken 25 stuks, Fetra onderdelen € 9,33
Lengtetransport Schepnetten, stelen €60,-
Fetra Fetra wagens €0,-

Het aantal bestelde artikelen maakt niet uit voor de bezorgkosten. De bezorgmethode kan natuurlijk wel afwijken. Bij bestelling van meer dan 25 artikelen is de bezorging gratis.

Vanuit België kun je een combinatiebestelling overwegen. Je bestelt dan bijvoorbeeld samen met een kennis uit de buurt. De bezorgkosten blijven gelijk. Per artikel ben je dus goedkoper uit.

Ja, bij onze werkplaats in Amsterdam kunnen bestellingen worden afgehaald.

Heb je dat niet al via de webshop aangegeven dan vragen we je vooraf een afspraak te maken.

Betaling

betalen per iDealWanneer je online via onze webshop bestelt, kun je vanuit Nederland betalen met iDeal.

Online bestellingen buiten Nederland kunnen per creditcard worden afgerekend.betalen per Creditcard

 Als je bestellingen afhaalt, verloopt de betaling eenvoudig per smartphone. Zorg dat je je smartphone bij de hand betalen per Tikkiehebt. Wij sturen je dan gewoon een ‘Tikkie’ per SMS. Die kan dan ter plaatse worden voldaan.

Online bestellingen buiten Nederland kun je per creditcard betalen.Creditcard

Levering

Bestellingen die wij door PostNL binnen Nederland verzenden en voor 16:00u zijn geplaatst proberen wij de volgende werkdag te laten bezorgen. We zijn hierbij natuurlijk afhankelijk van de dienstverlening door PostNL. Verzendingen naar België zullen iets langer onderweg zijn.

Bij lengteprodukten nemen wij eerst contact op. Het moment van bezorging is in dat geval in overleg.

Fetra-wagens worden vanaf de fabriek bezorgd. Op dit moment gelden hiervoor levertijden tussen 2 en 5 weken.

Voor verzending van bestelingen zonder lengteprodukten maken wij gebruik van PostNL.

Brieven en briefenbuspaketten worden door de brievenbus afgeleverd.

Bestellingen die niet door de brievenbus passen versturen we per postpakket.  Als je niet thuis bent wordt dat pakket bij de buren afgeleverd. Wanneer dat niet mogelijk is, kan het worden afgehaald bij een PostNL-punt in de buurt. Op deze PostNL-site lees je meer over ontvangst van paketten via PostNL.

Wanneer je lengte-artikelen hebt besteld, worden die door ons bezorgd. In dat geval nemen wij vooraf contact op voor een geschikt tijdstip voor aflevering.

Fetra-wagens worden via de fabrikant thuisbezorgd.

Garantie

Vooraf aan verzending controleren wij elke levering. Mocht je desondanks bij ontvangst toch produktiegebreken constateren, dan heb je als koper wettelijk recht op garantie.

Als een produkt niet voldoet aan wat je er in redelijkheid van mag verwachten. Het gaat hier om produktie en/of constructiefouten.

Hoewel wij onze artikelen vooraf aan verzending controleren is het in theorie mogelijk dat een defect toch aan onze aandacht ontsnapt. Meestal zal dit direct bij ontvangst duidelijk zijn. In sommige gevallen kunnen defecten pas tijdens gebruik naar voren komen.

Bijvoorbeeld: Stel je hebt een schepnet gekocht. De steel breekt al na enkele maanden. Je hebt het schepnet altijd op een normale manier gebruikt. Op de plek van de breuk is een interne zwakke plek in het hout zichtbaar. Dit is niet wat je van deze schepnetten zou mogen verwachten. Oorzaak is een defect dat duidelijk het gevolg is van een onontdekte fabrikagefout en niet van verkeerd gebruik. Let op: dit is alleen ter illustratie, we hebben dit nog nooit meegemaakt.

In dat geval zijn wij verplicht de schade te herstellen, een vervangend produkt toe te sturen of het aanschafbedrag geheel of gedeeltelijk te vergoeden.

Als eerste moet je een verzoek om garantie afhandeling natuurlijk aan ons melden. Om onnodige verzendkosten te voorkomen is het handig dit eerst per e-mail te doen. Geef daarbij aan waarom je vindt dat een garantieregeling van toepassing is. Voeg zo mogelijk foto’s toe waarop het defect goed is te zien. Als op basis van hiervan direct duidelijk is dat je aanvraag gegrond is, nemen wij contact met je op. In overleg bepalen we dan de gewenste wijze van afhandeling.

Als uit de schriftelijke aanvraag het defect niet direct duidelijk is vast te stellen, zal het defecte artikel ter beoordeling naar ons toegestuurd moeten worden. Verzendkosten zijn in dat geval voor rekening van de koper. Op afspraak kun je het artikel natuurlijk ook persoonlijk bij onze werkplaats afleveren.

Voor Fetra-produkten geldt eveneens dat garantieaanspraken het best eerst schriftelijke aan ons gemeld kunnen worden. Verdere afwikkeling wordt verzorgd door het Nederlandse Festa-filiaal. Wij sturen in dat geval het adres waarnaar de artikelen verstuurd kunnen worden.

In onze ‘algemene voorwaarden’ vind je hoe een garantieverzoek verder wordt beoordeeld en afgehandeld.

Retourneren

Wanneer je als particulier op afstand een bestelling plaatst, heb je recht op bedenktijd. Deze is geldig tot 14 dagen na levering.

Herroepingsrecht is bedoeld om op afstand bestelde artikelen in het echt te kunnen beoordelen, net als in een fysieke winkel.

Herroepingsrecht geldt niet voor bedrijven of voor artikelen die zijn afgehaald. Artikelen moeten – om voor retour is aanmerking te komen – opnieuw verkoopbaar zijn. Bij schade aan het artikel zelf of aan de verkoopverpakkingen is dat niet het geval.

Healthy Seas sokken waarvan de verzegeling is verbroken zullen – om redenen van hygiëne – niet meer verkoopbaar zijn en daarom uitgezonderd van herroepingsrecht/retourrecht.

Fetra produkten

Voor afwikkeling van retourzendingen van Fetra-produkten volgen wij de desbetreffende voorwaarden. Deze houden in dat volgende kosten op een creditnota in mindering gebracht zullen worden:

  • 5 % van de waarde van de producten voor handling en nieuwe verpakking (minimaal € 7,50)
  • De effectieve vrachtkosten voor de aanlevering (op aanvraag)
  • Indien van toepassing de effectieve kosten voor afhaling door Fetra (op aanvraag)
  • Bij beschadigde producten de herstelkosten


Daarbij wijst Fetra op het belang de retourzending deugdelijk te verpakken om transportschade bij retourzending te voorkomen.

Algemeen gezegd is bedenktijd bij koop op afstand voor consumenten een wettelijk recht. Meer informatie hierover vind je onder andere op deze site.

Om een artikel te retourneren moet je ons daarover eerst schriftelijk informeren. Zo weten wij dat we een retourzending kunnen verwachten en om welk artikel / klant en welke bestelling het gaat. Het ‘Formulier voor herroeping’ vind je op deze site onder ‘Downloads’. Let er op dat je ons binnen 14 dagen na levering over de herroeping informeert.

Produkten niet van Fetra

Nadat je ons schriftelijk hebt geinformeerd kun je de artikelen voor retour terugsturen naar het volgende adres: Goodtogather werkplaats, Borneokade 94, 1019AW Amsterdam, Nederland.

Fetra produkten

Te retourneren artikelen verzend je naar de Nederlandse Fetra-vestiging (het adres ontvangt u zodra wij het retourverzoek hebben ontvangen).

Kosten voor retourzendingen zijn in beide gevallen voor rekening van de klant.

Zodra wij de geroutourneerde artikelen onbeschadigd hebben terugontvangen zullen de aanschafkosten van het artikel plus bijhorende bezorgkosten binnen uiterlijk 4 weken op je rekening worden teruggestort.

Als de oorspronkelijke bestelling meerdere artikelen betrof en een gedeelte daarvan wordt geretourneerd, wordt alleen het toe te rekenen deel van de bezorgkosten vergoed.

Schepnetten

Het idee om speciale schepnetten te ontwerpen en produceren is begonnen met enkele bootbewoners in Amsterdam. Als waterbewoner wordt je dagelijks geconfronteerd met plastic soep in wording. Dat vuil voor de ‘voordeur’ is bovendien een lelijk gezicht.

Die rommel wil je dus graag opruimen. Na jarenlang met verschillende schepnetten te hebben geëxperimenteerd bleken ze zonder uitzondering binnen een paar maanden al weer kapot te zijn. Dat was aanleiding zelf schepnetten te ontwerpen en produceren die het werk goed aan kunnen en lang mee gaan.

Nog teveel produkten moeten bij het vuil gezet worden zodra een onderdeel kapot is. Dat is zonde van de grondstoffen, het beperkt de gebruiksduur en is slecht voor je portemonnee.

Onze schepnetten bestaan uit drie hoofdonderdelen: het net, de nethouder en de steel. Elk onderdeel is ontworpen om lang mee te gaan en kan bovendien apart worden vervangen. Op die manier zijn de schepnetten beduidend voordeliger in gebruik en is de levensduur in feite onbeperkt.

Nog niet maar we zijn er bijna.

Het hout van de stelen is per definitie circulair omdat het in de natuur continu weer aangroeid. Metaal wordt al voor bijna 100% gerecycled dus ook met de RVS nethouder zitten we wat dat betreft goed.

Het enige onderdeel dat nog niet circulair is, is het net. Gebruik van natuurvezels ligt niet voor de hand omdat we dan geen lange levensduur kunnen garanderen. We hebben er daarom voor gekozen de netten uit nylon te vervaardigen.

Het Italiaanse bedrijf Aquafil beheerst het proces om van nylon afval weer 100% puur nylon te maken. Op dit moment bestaat er nog geen producent die hiervan geschikt boetgaren maakt. Hierover zijn we met verschillende partijen in onderhandeling. Wanneer dat is gelukt, kunnen we onze schepnetten met recht circulair noemen.

Als Goodtogather.nl juichen wij van harte elke opruimactie toe waarbij plastic zwerfafval uit het milieu wordt verwijderd. Helaas laat onze prijsstelling op schepnetten of onderdelen daarvan geen kortingen toe. Wel kunnen we in dit geval bij bestellingen van 5 of meer schepnetten de bezorgkosten achterwege laten. Die belofte doen we graag. Neem in dat geval eerst even contact met ons op.

opruimactie

Healthy Seas

Healthy Seas is een internationale organisatie die zich inzet om met vrijwillige duikers achtergelaten visnetten van de zeebodem te verwijderen. Uit die oude netten produceert het Italiaanse bedrijf Aquafil nieuwe nylon garens. Healthy Seas maakt van die garen dan weer sokken.

Er zijn veel verschillende soorten plastic. Voor de meeste daarvan bestaat nog geen economisch haalbare methode voor omzetting naar pure nieuwe grondstof.

Nylon vormt hierop een uitzondering. Het Italiaansebedrijf Aquafil is er in geslaagd 100% puur nylon uit afval te maken. Daarvan maken ze nylon garen. Het produkt noemen ze Econyl®. Als grondstof worden grote hoeveelheden afgedankte visnetten gebruikt die onder andere door Healthy Seas worden aangeleverd.

Het opruimen van oude visnetten van de zeebodem zorgt voor minder plastic in het milieu. Dat strookt natuurlijk goed met onze doelstelling. De activiteiten van Healthy Seas zijn een voorbeeld van hoe een circulaire economie in gang te zetten. Door verkoop van Healthy Seas sokken willen we die beweging steunen. Het gezamelijk thema ‘nylon netten’ is daarbij een aardige bijkomstigheid.