Hoeveelheid drijfvuil

Plastic soep Forums Waarnemingen Hoeveelheid drijfvuil

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1301
  Goodtogather
  Sleutelbeheerder

  De hoeveelheid drijfvuil die per locatie wordt opgevist hangt af van de vervuilingsgraad,  stromingspatronen en regelmaat waarmee vuil wordt opgeschept.

  Er zijn verschillende manieren om het resultaat van schoonmaakacties te meten: in aantallen, volume of gewicht. Voor alle benaderingen is iets te zeggen. Bij vaststelling van de totale hoeveelheid is volume enigszins arbitrair omdat het afhangt van de mate waarin het afval is samengedrukt. Voor inzicht in het voorkomen van verschillende soorten afval is het vaak praktischer om naar aantallen te kijken. Voor totale hoeveelheden drijfvuil is gewicht de beste indicator – zeker als het afval eerst voldoende schoon en droog gemaakt is.

  Een voorbeeld van een resultaat-analyse vind je hier.

  Periode, frequentie en vangstresultaat samen geven een goed idee van ter plaatse op het water aanwezige hoeveelheden drijfvuil. Het inzicht verbetert met de toename van het aantal metingen.

  Om het resultaat van opschoonacties over te jaren te volgen geeft het jaarlijks verzamelde gewicht een goed inzicht. Totalen per jaar moeten dan wel onderling vergelijkbaar gemaakt worden. Een staafdiagram met jaarmetingen toont de gewenste informatie in één oogopslag.

  zwerafval per jaar

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.