Zijn er uitzonderingen op herroepingsrecht?

Herroepingsrecht is bedoeld om op afstand bestelde artikelen in het echt te kunnen beoordelen, net als in een fysieke winkel.

Herroepingsrecht geldt niet voor bedrijven of voor artikelen die zijn afgehaald. Artikelen moeten – om voor retour is aanmerking te komen – opnieuw verkoopbaar zijn. Bij schade aan het artikel zelf of aan de verkoopverpakkingen is dat niet het geval.

Healthy Seas sokken waarvan de verzegeling is verbroken zullen – om redenen van hygiëne – niet meer verkoopbaar zijn en daarom uitgezonderd van herroepingsrecht/retourrecht.

Fetra produkten

Voor afwikkeling van retourzendingen van Fetra-produkten volgen wij de desbetreffende voorwaarden. Deze houden in dat volgende kosten op een creditnota in mindering gebracht zullen worden:

  • 5 % van de waarde van de producten voor handling en nieuwe verpakking (minimaal € 7,50)
  • De effectieve vrachtkosten voor de aanlevering (op aanvraag)
  • Indien van toepassing de effectieve kosten voor afhaling door Fetra (op aanvraag)
  • Bij beschadigde producten de herstelkosten


Daarbij wijst Fetra op het belang de retourzending deugdelijk te verpakken om transportschade bij retourzending te voorkomen.

Algemeen gezegd is bedenktijd bij koop op afstand voor consumenten een wettelijk recht. Meer informatie hierover vind je onder andere op deze site.